כסא בטיחות

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

17/10/2014 | 14:44 | מאת: טלי

היי. בתי בת 9 חודשים.10 קילו. עד עכשיו השתמשנו בסלקל שקנינו בלידה. נראה לי שלא נח בו כי הוא בשכיבה וגם קצת קטן. האם צריך כסא אחר? ואיזה? תודה.

שלום טלי, רוב הסלקלים הם עד משקל של 13 ק"ג, כך שהסלקל אמור להתאים למשקל של בתך. אם הסלקל "צפוף" לה, מומלץ שתבדקו: 1. האם ראשה מגיע לקצה גב הסלקל? אם ראשה מגיע עד 2 ס"מ מקצה המושב, הרי שהמושב קטן מדי וצריך להחליף מושב. 2. האם רצועות הכתפיים מותאמות לגובהה? כדאי לבדוק האם קיימים חריצים גבוהים יותר שניתן להתאים באמצעותם את גובה רצועות הכתפיים. במידה ואתם בוחרים להחליף מושב, מכיוון שבתך צריכה להמשיך לשבת נגד כיוון הנסיעה, אני ממליצה על מושב משולב. זהו מושב ייעודי, המתאים לתינוקות מגיל לידה ועד למעבר לבוסטר. בהתאם לכך, הוא מתאים לעגינה גם נגד כיוון הנסיעה וגם עם כיוון הנסיעה ומתאים גם לילדים גדולים (עד לגיל 4 לערך). מבחינת זוית השכיבה, הסלקל צריך להיות בזוית של 45 מעלות, מכיוון שחוליות הצוואר בגיל של בתך אינן מפותחות דיין ולעומת זאת הראש מאוד גדול וכבד ביחס לגופה. מנח הישיבה צריך להיות של חצי-שכיבה, על מנת להוריד עומס מצווארה. בברכה, שרון, צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים