תוקף כיסא בטיחות

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

29/08/2014 | 15:06 | מאת: יערה

שלום רב רכשנו היום כיסא בטיחות של חברת safety, ומבדיקה וחקירה הבנו שמדובר בכיסא טוב וגם נראה ככה. המוכר בחנות טען בפנינו שהתוקף של הכיסא נספר מיום הרכישה והשימוש (תיאוריה הגיונית) לטענתו כך גם ארגון בטרם ממליץ. התעקשנו לקבל כיסא ארוז ולצערנו עשינו טעות ולא בדקנו את התוקף בחנות. כשהגענו הביתה הוצאנו מהקרטון וראינו כיסא חדש לחלוטין אבל שיוצר או תוקף 12.2010. עד כמה נורא הדבר והאם התאוריה של המוכר נכונה? נודה לתשובה לפני שנלך להחליף. יערה

יערה שלום רב, לשאלתך, נושא אורך החיים של מושב בטיחות הוא נושא שנוי במחלוקת ואיננו חד-משמעי. ההמלצה של ארגון 'בטרם', היא שככל הניתן כדאי להשתמש במושב בטיחות חדש כיוון שהתקנים משתנים תדיר, הטכנולוגיה משתפרת, יצרני מושבי הבטיחות משפרים את בטיחות ונוחות השימוש במושבי הבטיחות שלהם, מעבר לנדרש בתקן וכד'. על חלק מהמושבים מצוין תאריך שלאחריו אסור להשתמש בהם (יש לבדוק האם קיימת הגבלה גם על המושב עצמו וגם בחוברת ההוראות של מושב הבטיחות). אם היצרן קבע תאריך שלאחריו אסור להשתמש במושב הבטיחות - מומלץ להישמע להוראותיו ולהשתמש במושב הבטיחות עד לתאריך המומלץ על-ידיו. אדם המעוניין להשתמש במושב הבטיחות שלו זמן ארוך יותר מהמצוין על-ידי היצרן, צריך לבדוק זאת מול היצרן. בכל מקרה יש לבדוק בחוברת ההוראות של מושב הבטיחות את הוראות היצרן בנושא זה או להתייעץ עמו (לכל החברות הגדולות יש אתרי אינטרנט פעילים) במידה ורוצים להאריך את השימוש במושב. שלומית, צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים