בוסטר ללא גב

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

20/05/2014 | 15:40 | מאת: מיכל

שלום רב, בני בן 3.5 ושוקל קצת יותר מ-14 ק"ג. יש לנו בבית בוסטר רצועות שאפשר לפרק ולהשתמש רק בבוסטר ללא הגב וללא הרצועות ממשקל 15 ק"ג. אנחנו טסים לחו"ל ומתכוונים לנסוע ברכב רק משדה התעופה ובחזרה (ואולי עוד נסיעה אחת בתוך העיר). האם לצורך הנסיעות האלו די בבוסטר בלי הגב? בתודה, מיכל

מיכל שלום, המלצת הבטיחות היא להושיב ילד חגור עם רצועות פנימיות עד משקל 18 ק"ג. המעבר לבוסטר ללא רצועות מותר עפ"י חוק מגיל שלוש אך כאמור מומלץ החלק ממשקל 18 ק"ג. הושבת בנך בבוסטר בלבד (בין אם עם גב ובין אם בלי) היא עדיפה, כמובן, על הושבה ללא בוסטר בכלל. ככל שיתאפשר, מומלץ בוסטר עם הרצועות. מיכל

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים