תוקף של סלקל מקסי קוזי

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

29/04/2014 | 22:29 | מאת: מבולבלת

קיבלנו סלקל של מקסי קוזי (דגם קבריו פיקס). על המדבק רשום 10/07, אני מניחה שזו שנת ייצור. יש מדבקה נוספת שבה רשום שהסלקל עומד בתקן האירופאי, מספר התקן תואם לתקן העדכני. לא הצלחתי להבין אם יש או אין תוקף לסלקלים! הסלקל נראה חדש לגמרי, לא דהוי, ללא פגיעות/שריטות או אפילו לכלוך (היה באכסון, כל פעם אצל מישהו אחר). לא עבר תאונות. עם זאת, הספק הכי קטן כמובן ימנע ממני להשתמש בו... קראתי באתר של בטרם שהתקן האירופאי לא מגביל סלקלים בתוקף (כל עוד לא עבר תאונות וכל החלקים שלמים) ושההגבלה היא של היצרן בלבד. מצד שני, קראתי תגובות אחרות שאומרות שהתוקף הוא של 6-5, כלומר הסלקל הזה כבר לא בתוקף. בקיצור, הצילני נא... מה נכון?? יש תשובה חד משמעית או שזה יכול להיות לכאן או לכאן? כמו כן - היכן ניתן לראות דירוג בטיחות של הסלקל הספציפי (ללא בסיס)? ניסיתי למצוא ולא הצלחתי... תודה רבה!

שלום לך, יש לך בילבול ובצדק. לצערי אין אין תשובה חד משמעית. לגבי משך השימוש, לא ניתן להגדיר משך שימוש אחיד, כל יצרן מגביל את השימוש לפרק זמן שונה, יש לבדוק את הנושא ספציפית למושב שלכם. יש לבדוק את תוקף השימוש על המושב עצמו (מוטבע או במדבקה על גב המושב) וגם בחוברת ההוראות של מושב הבטיחות. נושא אורך החיים של מושב בטיחות הוא נושא שנוי במחלוקת ואיננו חד-משמעי,ישנם מושבים בהם יש הגבלת זמן שימוש. הגבלת זמן השימוש במושבי הבטיחות על ידי היצרנים נובעת ממספר סיבות, העיקרית היא עדכון תקני הבטיחות באופן תדיר- הטכנולוגיה משתפרת ובהתאם התקנים. מעבר לכך יצרני מושבי הבטיחות משפרים את בטיחות ונוחות השימוש במושבי הבטיחות שלהם, גם מעבר לנדרש בתקן הבטיחות, ולכן בעקרון מומלץ להשתמש במוצר המספק לצרכנים את המוצר הבטוח ביותר. כמו כן, ישנם היבטים הנוגעים גם לאיכות החומר. למיטב ידעתי הגבלת תוקף השימוש נעה בין 5-8 שנים ויש שונות בין יצרנים שונים. כאשר יש הגדרת תוקף השימוש על ידי היצרן- במושבי בטיחות שהיצרן קבע תוקף שימוש מומלץ להישמע להוראותיו ולהשתמש במושב הבטיחות עד לתאריך המומלץ על-ידיו. יצרן מושב הבטיחות מקבל אישור תקן לפי הגדרות שימוש ספציפיות, בכל חריגה מהוראות השימוש לא ניתן לדעת מה יקרה בזמן תאונה, אם המושב יספק את ההגנה במידה זהה ועל פי הבדיקות המקוריות (גם אם לא נצפים ליקויים). במידה ומעוניינים להשתמש במושב הבטיחות זמן ארוך יותר מהמצוין על-ידי היצרן, צריך לבדוק זאת מול היצרן. למיטב ידעתי, חברת מקסי קוזי מגבילה את השימוש ל 5 שנים מיום הרכישה. יש לבדוק זאת בוודאות. בברכה, איילת צוות מומחי בטרם

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים