מיטת קומותיים

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

17/04/2014 | 16:05 | מאת: טליה

מאיזה גיל מתאים להשכיב ילדים לישון במיטה גבוה? זה קצת יותר נמוך מקומותיים, מיטת גלריה בגובה מטר ועשרים...

טליה שלום, שימוש במיטת קומותיים או כל מיטה גבוהה אחרת אינו מומלצת לילדים מתחת לגיל 6 . למיטות קומותיים קיים תקן ישראלי(ת"י 4007 חלק 1). תקן זה הינו תקן רשמי שדרישותיו מחייבות על פי חוק. כלומר, חובה לייצר, לשווק ולייבא רק מיטות קומותיים העומדות בדרישות התקן. בתקן מצויין, בין היתר כי - 1. למיטה העליונה יהיו מעקי בטיחות מכל ארבעת הצדדים. 2. המעקים לא יהיו ניתנים להסרה או שליפה ללא שימוש בכלי עבודה. 3.יש לבדוק קיומו של סימון המורה על הגובה המרבי של פני המזרן המתאים למיטה , יש לוודא שהסימון מתיר גובה פנוי, בין פני המזרן לקצה העליון של המעקה של 160 מ"מ לפחות. 4. התחתית צריכה לאפשר אוורור של המזרן אותו היא נושאת (תחתית אטומה אסורה לשימוש!) 5.יש לוודא שהתחתית מחוברת בצורה יציבה ואינה ניתנת להזזה אקראית. 6. הסולם המשמש לעליה אל המיטה העליונה – נמצא בצד הארוך של המיטה ומחובר בצורה בטוחה ויציבה למיטה ומאפשר עלייה למיטה בצורה נוחה ובטוחה. בברכה, מיכל, צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים