נסיעה לאילת עם פעוטה בת שנתיים באוטובוס

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

23/03/2014 | 23:20 | מאת: אוריה הללי

מהם ההנחיות לנסיעה עם פעוטה בת שנתיים לאילת בנסיעה באוטובוס ציבורי? כמובן שברכב היא יושבת על כסא בטיחות? האם ניתן להרכיב כיסא בטיחות באוטובוס? אם לא, מהן האופציות האחרות העדיפות?

אוריה שלום וברכה, אם באוטובוס קיימת חגורת בטיחות וניתן להתקין בה את מושב הבטיחות – רצוי להושיב את הילד במושב בטיחות חגור. על פי החוק (תקנת התעבורה 83א סעיף ב) מוגדר במדויק כי חובת השימוש במושבי בטיחות אינה חלה על אוטובוסים ציבוריים. יש לדעת כי הסיכון להיפגעות בתאונה בה מעורב אוטובוס היא סטטיסטית נמוכה באופן ניכר מהסיכון להיפגע מתאונה ברכב פרטי. כמו-כן, בגלל המבנה הגדול שלו, האוטובוס מעניק הגנה טובה יותר לנוסעים בו בזמן תאונה מאשר רכב רגיל. מומלץ לשבת עם הילד במושבים שהם נגד כיוון הנסיעה או במושבים שיש לפניהם מושב אחר (לא במושבים הסמוכים לדלתות היציאה מהאוטובוס). לארגון 'בטרם' אין המלצה האם עדיף להושיב את הילד בסל-קל או על הידיים זאת מכיוון שבכל מקרה אין משהו שמעגן אותם לשלדת האוטובוס. בברכת נסיעה בטוחה

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים