איפה עדיף לשבת באוטו?

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

18/03/2014 | 17:46 | מאת: הורה

איפה עדיף שילד ישב מאחורה בצד עם חגורת כתף או באמצע עם חגורת מותן בלבד?(מכונית משנת 2002

שלום רב, משאלתך אין לי מספיק פרטים על גיל הילד. מכאן שתשובתי תתייחס לילד שיושב ברכב על בוסטר. בישיבה על בוסטר חובה להשתמש בחגורת אגן-כתף לעיגון הבוסטר לרכב. בכדי לוודא שהילד יכול לעבור מישיבה על בוסטר לשימוש בחגורת הרכב בלבד, יש לעמוד במבחן 5 השלבים: 1-כאשר הילד יושב וגבו צמוד לגב מושב הרכב 2-הברכיים מתקפלות בזוית של 90 מעלות בנוחות 3-חגורת הבטיחות מונחת על אגן הירכים 4-חגורת הכתף מונחת במרכז בית החזה 5-הילד אינו מחליק ממושבו במהלך כל הנסיעה במידה והילד עמד בחמשת השלבים, בכל מקרה ארגון בטרם ממליץ על שימוש בחגורת אגן כתף על פני חגורת אגן בלבד. בברכה כרמית

24/03/2014 | 14:07 | מאת: הורה

יש המון שהוספת מסביב יש לי חגורת מותן באמצע וחגורות כתף+מותן בצדדים,איפה עדיף לשבת? אם הבנתי נכון עדיף בצדדים? השאלה מכוונת לילד על בוסטר (אני לא חושבת שהכסאות שלנו יכולים להקשר עם חגורת מותן בלבד) (אני מבינה שההמלצה היא להשתמש בחגורת כתף+מותן בכל המושבים,אבל אם יש באוטו חגורת מותן?)

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים