תאריך תפוגת כסא בוסטר

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

28/01/2014 | 11:00 | מאת: שסי

שלום, רכשתי לפני מספר ימים בוסטר של מקסי קוזי מסוג רודי XP. חיפשתי מדבקה עם תאריך ייצור או תוקף ולא מצאתי כזו על גבי המוצר. התקשרתי לחנות בה רכשתי את המוצר ואמרו לי שביטלו את ההנחיה לפיה יש תוקף לכסאות בטיחות. האם כך הדבר?

גם לבוסטר, בדומה למושב בטיחות, ישנו תוקף. במידה והתוקף אינו מוטבע על הבוסטר עצמו יש לבדוק בחוברת היצרן. במידה וגם שם אין תאריך יש לבדוק מול היצרן עצמו. בכל אופן, המלצת הבטיחות היא כי כל עוד א מצוין אחרת לא מומלץ להשתמש בוסטר מעל 10 שנים, בתנאי שכל התנאים הבאים מתקיימים: i. הוא לא עבר תאונה- ניתן להסביר על שימוש במושב לאחר תאונה (מטה) ii. ההיסטוריה שלו ידועה iii. המושב שלם ללא נזק חיצוני נראה לעין (כולל שלד, מערכת חגורות וריסון, ריפוד) ולא חסרים בו חלקים iv. קיימות מדבקות הסימון והוראות ההתקנה המלאות ויודעים כיצד להתקין אותו ברכב v. הוא מתאים לתקנים העדכניים (האירופי – ECE R44/04 או FMVSS 213) *הערה – לגבי האמריקאי – שם תמיד מוטבע התאריך האחרון שמותר להשתמש. vi. המושב מתאים להתקנה ברכב הספציפי במקרים של מושבי בטיחות, מקסי קוזי מציינים כי כל עוד לא מוטבע אחרת לא מומלץ להשתמש במושב מעל חמש שנים. בכל מקרה יש לבדוק בחוברת ההוראות של מושב הבטיחות את הוראות היצרן בנושא זה או להתייעץ עמו במידה ורוצים להאריך את השימוש במושב.

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים