קשירת שני ילדים במושב האחורי

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

09/01/2014 | 13:26 | מאת: גיא

שלום, בשעה טובה נולדה לנו תינוקת ויש לנו ילד נוסף בן 4 (משתמש בכיסא בוסטר). אני רוצה לקשור את שניהם במושב האחורי, אני יודע שמומלץ שאחד מהם יהיה באמצע (אני מניח שהתינוקת) אבל זה נראה קשה עד בלתי אפשרי מבחינת מקום ולכן אקשור את שניהם בצדדים. שאלותיי הן: 1. האם ניתן לקשור את שני הילדים בצידי המושב האחורי כאשר יש כריות אוויר צידיות? 2. האם שווה להתעקש לקשור את התינוקת בסל קל במרכז המושב האחורי בכל זאת? תודה מראש

גיא שלום, ראשית, בשעה טובה על התרחבות המשפחה. המקום הבטוח ביותר ברכב הינו המושב האמצעי מאחורה, כיוון שהוא ממוקם במרכז הרכב והכי רחוק מדפנותיו במיקרה של חס וחלילה תאונה. מומלץ לעשות מאמץ ולנסות לעגן את אחד המושבים במיקום זה. במידה ולא ניתן, אין עדיפות לצד זה או אחר של המושב האחורי ברכב ואין בעיה בטיחותית עם כריות האוויר הצידיות . בברכת נסיעה טובה, מיכל, צוות מומחי 'בטרם'

19/01/2014 | 10:47 | מאת: רונן

נכון הכי מומלץ לחגור במושב האחורי האמצעי, אצלנו ברכב זה גם כן לא מתאפשר (צפוף מידי) בנוסף הקטן כל הזמן צורח בנהיגה ואשתי די לחוצה מזה שהיא כל הזמן צריכה להסתובב אליו אחורנית בזמן הנהיגה, כך שלפני חודש התקנו ברכב מערכת התרעה של איווקס שמצפצפת במידה ולא שומרים מרחק או סוטים מהנתיב. זה מאוד עוזר בקטע של תחושת גיבוי וביטחון ומעודד נהיגה נכונה יותר.

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים