תינוקות בחורף

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

12/12/2013 | 07:34 | מאת: שיר

היי יש לי תינוק בן 3 חודשים האם מותר לכסותו עם פוך? בנוסף כמה שכבות בגדים עלי לשים לו בלילה. שאלה נוספת הינה לגבי חימום החדר יש מזגן אך הבנתי כי רדיאטור מומלץ יותר לתינוקות האם כך הדבר ? והאם יש לרכוש רדיאטור ספציפי עם מקום למילוי מיים או שרגיל מספק שאלה אחרונה הינה לגבי טמפ החדר של הילד בלילה- על כמה הטמפרטורה צריכה לעמוד?

שיר שלום, תודה על פנייתך לארגון 'בטרם'. תינוקות רכים רגישים יותר לטמפרטורות נמוכות מאשר מבוגרים, וחום גופם עלול לרדת בקלות רבה יותר. על פי משרד הבריאות הטמפרטורה המומלצת בסביבתו של תינוק רך היא 22 מעלות . מספר קריטריונים לשמירה על חום גופו של התינוק בחורף: חימום החדר ואוורורו - דואגים לחימום נאות של חדר התינוק. מזגנים ורדיאטורים הם מכשירי החימום הבטוחים ביותר בסביבת ילדים. מכיוון שהם אינם מאפשרים מגע עם אש גלויה. הם גם אמצעי החימום היחידים שניתן להשאירם דולקים גם במהלך הלילה. ברכישת מכשיר חימום מוודאים קיומו של תו תקן. חשוב לדעת, שעל כל מוצר חייב להיות רשום שם היצרן וארץ הייצור מוודאים שלמכשיר החימום יש כיבוי אוטומטי במידה והמכשיר נופל. יש לדאוג ללחות בחדר, אך גם לאוורור. רדיאטור: - מומלץ להעדיף שימוש ברדיאטור שאינו בעל צלעות, אלא בעל מבנה חלק, על מנת למנוע הכנסת יד של פעוט בין הצלעות. - לא מניחים בגדים לייבוש על הרדיאטור. - בודקים שכבל החשמל תקין לכל אורכו. מזגן: -לא מכניסים ידיים לאזור המפוח, המוגן באמצעות תריס בדרך-כלל. - מקפידים על תקינות כבל החשמל של המזגן ועל תקינות התקע ביגוד - מלבישים את התינוק בכמה שכבות קלות של בגדים המחממים יותר מבגד עבה אחד המגביל את תנועותיו. חשוב לזכור כי תינוקות אינם יודעים להתכסות, ולכן יש להלבישם כאילו אינם מכוסים. שמיכה - מומלץ לכסות את התינוק בשמיכה חמה, אך קלה. בלילה אל תסתפקו בשמיכה, וגם אז הלבישו את התינוק בכמה שכבות. בגדים עוטפים את גופו מכל הכיוונים ושומרים על חומו טוב יותר. בנוסף, את השמיכה הוא עלול להסיר ממנו ולא יהיה ביכולתו להתכסות מחדש. בברכה, שירן,צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים