מיקום סלקל ברכב

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

23/10/2013 | 13:01 | מאת: איילה

שלום, יש לי רכב עם שש כריות אויר, כאשר ארבע מהן ממוקמות בחלק האחורי- כריות צידיות וכריות מאחורי המושבים הקדמיים. את הכריות האחוריות לא ניתן לנתק. מה עדיף- לשים את הסלקל הפוך במושב האחורי האמצעי, או לשים אותו הפוך במושב הקדמי ולנתק כרית אויר קדמית?

איילה שלום אם מול המושב האחורי האמצעי אין כרית אוויר - כמובן מומלץ למקם את הסלקל בו. המושב האחורי הינו בטוח יותר עבור הילד מאשר המושב הקדמי. כדאי לעיין בעלון הסלקל ועלון הרכב לגבי מיקום הסל-קל במושבים עם כריות אוויר צידיות - יש לפעול תמיד בהתאם להוראות המופיעות בספר הרכב וחוברת ההוראות של מושב הבטיחות בנוגע להושבת ילד במושב בטיחות ליד כרית אויר צידית.עד כה לא הוכח כי ילדים שישבו חגורים כראוי במושב הבטיחות שלהם נפגעו כתוצאה מפתיחת כרית אוויר צידית. יחד עם זאת, במחקרים כן נמצא כי ילדים או מבוגרים שנשענים על דלת הרכב, מקום יציאתה של כרית האויר הצידית, עלולים להיפגע ממנה. לכן, חשוב להקפיד על עיגון הדוק של מושב הבטיחות לרכב ולהקפיד על-כך שילדים לא ישענו על דלת הרכב. בברכה, זוהר צוות מומחי בטרם

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים