מתי ניתן לעבור לסלקל?

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

11/09/2013 | 07:46 | מאת: דנה

שלום, ביתי בת 8 חודשים שוקלת 9 קילו וגבוהה יחסית. מאוד צפוף לה בסלקל ורגליה ממש מקופלות. האם ניתן להעבירה לכיסא בטיחות? אם כן, האם ניתן להושיבה מקדימה עם הפנים לכיון הנסיעה? תודה ויום טוב

דנה שלום רב, רגלי הילדים הן גמישות ורבים מהם נוטים באופן טבעי לקפל,להרים ולהניח את הרגלים שלא בצורה הנוחה לנו המבוגרים. לא נימצא כי מצב שבו רגלי הילדים יוצאים ממסגרת המושב, בישיבה נגד כיוון הנסיעה מעמידה אותם בסיכון יתר להיפגעות בגפיים. על כן מדובר בחוסר נוחות שנתפסת על ידינו ההורים. בכל מקרה ניתן להעבירה למושב בטיחות שמתאים למשקלה וזאת בתנאי שאת מושב הבטיחות ניתן לעגון נגד כיוון הנסיעה, ההמלצה של ארגון בטרם לפחות עד גיל שנתיים, בכל מקרה גם החוק אינו מאפשר לך להושיב אותה עם כיוון הנסיעה לפחות עד גיל שנה. החוק אוסר על הושבת ילד במושב בטיחות או סל-קל (לא בוסטר) מול כרית אויר פעילה. יחד עם זאת, המלצת ארגון 'בטרם' היא להסיע ילדים כשהם יושבים במושב האחורי ברכב עד גיל 13, במושב בטיחות או בוסטר המתאים למשקלם וגובהם. זאת מאחר והמושב האחורי הינו המקום הבטוח ביותר עבורם מכיוון שמרבית תאונות הרכב מערבות בצורה כלשהי את חזית הרכב. לכן, כאשר ילדים יושבים במושב האחורי, אנו מרחיקים אותם מאזור הסכנה (עדיפות למרכז המושב האחורי). בנוסף, המלצה זו רלוונטית גם אם כרית האוויר הקדמית פעילה וזאת משום שהיא מותאמת להגנה על מבוגרים ועלולה לפגוע בילדים. מידע נוסף בנושא תוכל למצוא באתר האינטרנט של הארגון בקישור הבא: http://www.beterem.org/pages/בטיחות_ברכב. בברכה , רקפת צוות מומחי בטרם

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים