תינוק בכסא בטיחות כנגד כיוון הנסיעה עד גיל שנתיים

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

05/09/2013 | 21:49 | מאת: אפי

שלום ההמלצה כיום היא להושיב תינוק בכיסא בטיחות נגד כיוון הנסיעה עד לגיל שנתיים. עקב ההמלצה יוצא שרגלי התינוק מקופלות כנגד גב המושב האחורי. כיצד אני אומר להושיב תינוק שרגליו בולטות מחוץ למסגרת הכסא כנגד כיוון הנסיעה? הכסאות הנמכרים בחנויות למרות שהם מתאימים לגילאים אלו אינם לוקחים בחשבון את מיקום רגלי התינוק. תודה אפי

אפי שלום ותודה על פנייתך רגלי הילדים הן גמישות ורבים מהם נוטים באופן טבעי לקפל,להרים ולהניח את הרגלים שלא בצורה הנוחה לנו המבוגרים. לא נימצא כי מצב שבו רגלי הילדים יוצאים ממסגרת המושב, בישיבה נגד כיוון הנסיעה מעמידה אותם בסיכון יתר להיפגעות בגפיים. על כן מדובר בחוסר נוחות שנתפסת על ידינו ההורים. על אף שמצב זה יכול להיות "צפוף לילד גדול לשבת נגד כיוון הנסיעה". התשובה היא שסביר להניח, אבל זה יותר בטוח. בברכה איילת

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים