הסעות ילדים לבית ספר

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

19/08/2013 | 14:50 | מאת: עינת

אבקש לדעת מהו החוק/הנהלים המחייבים מבחינת ליווי של מבוגר בהסעת ילדים בכיתות א-ו באוטובוס לבית בספר. האם זה חוקי שרק הנהג יהיה עם אוטובוס מלא ילדים בזמן ההסעה.

עינת שלום, על פי הנחיות משרד החינוך - א.רצוי שכל אוטובוס ילווה על-ידי אדם מבוגר. (לא חובה בהסעות רגילות) ב.ליווי על-ידי מבוגר הוא חובה בהסעת תלמידים של מוסדות החינוך המיוחד וכן בהסעת תלמידים ממוסדות חינוך אזוריים שמסלול נסיעתם ארוך. ג.הסעה מאורגנת של תלמידי פנימיות למוסד החינוכי או לבתיהם תלווה על ידי אדם מבוגר או על ידי תלמיד כיתה י"ג שעבר הכשרה מתאימה. ד.מלווה יעבור הכשרה ותרגול בבית הספר שיכללו את הגדרת תפקידיו בהסעה ותרגול ההתנהגות במצבי חירום ובמצב של תאונה. המלווה גם יקבל רשימה של מספרי טלפון של המוסד ושל הורי התלמידים. ה.במצב שבו ילד יורד מהרכב ועליו לחצות כביש, יעשה זאת המלווה יחד אתו, מאחורי רכב ההסעה הממתין. ו.המלווה יפקוד את התלמידים, לפי רשימה, בתחילת הנסיעה, תוך כדי הנסיעה ובסיומה, ויוודא שלא נשאר תלמיד ברכב מידע נוסף וקישור להנחיות משרד החינוך תוכלי למצוא באתר 'בטרם' http://www.beterem.org/template/default.aspx?PageId=339&catId=96&maincat=1 שנת לימודים פוריה ובטוחה, מיכל, צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים