מה החוק לגבי הושבת ילד במושב הקידמי

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

16/08/2013 | 09:07 | מאת: יהושוע

ברצוני לדעת מה החוק אומר לגבי הושבת ילד ומאיזה גיל מותר להושיב מקדימה ליד הנהג

יהושוע שלום, להלן קישור לתקנת התעבורה 83 א' http://www.beterem.org/download/files/%D7%AA%D7%A7%D7%A0%D7%94_83_%D7%90.pdf עיקרי התקנה: i.תינוק עד גיל שנה צריך לשבת במושב בטיחות נגד כיוון הנסיעה ברכב. ii.ילדים עד גיל 3 שנים חייבים לשבת ברכב כשהם חגורים במושב בטיחות המתאים לגילם ולמשקלם. iii.ילדים בגילי 8-3 שנים צריכים לשבת במושב בטיחות או במושב מגביה (בוסטר). iv.ילד היושב במושב בטיחות, לא יישב לא מול כרית אויר פעילה. המלצת ארגון 'בטרם' היא להסיע ילדים כשהם יושבים במושב האחורי ברכב עד גיל 13, זהו המקום הבטוח ביותר עבורם- זאת מכיוון שמרבית תאונות הרכב מערבות בצורה כלשהי את חזית הרכב. לכן, כאשר ילדים יושבים במושב האחורי, אנו מרחיקים אותם מאזור הסכנה (עדיפות למרכז המושב האחורי). בנוסף, המלצה זו רלוונטית גם אם כרית האוויר הקדמית פעילה וזאת משום שהיא מותאמת להגנה על מבוגרים ועלולה לפגוע בילדים. נסיעה טובה ובטוחה!

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים