ישיבה בבוסטר מאחורה ברכב

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

10/08/2013 | 17:48 | מאת: ליבנת ת

יש לי שלושה ילדים שניים מהם יושבים אחורה בבוסטרים ועוד תינוק כבן 11 חודשים שיושב קדימה עם כסא תינוק השאלה שלי האם אפשר כבר בגיל כזה להושיב אותו מאחורה ואם כן מותר אז יש להושיב אותו כנגד כיוןן הנסיעה או הפוך? לא זכור לי?

ליבנת שלום ותודה על פנייתך המקום הבטוח ביותר ברכב לילדים הוא המושב האחורי. המלצת הבטיחות היא שילדים עד גיל 13 יסעו תמיד במושב באחורי. המושב האחורי המקום הבטוח ביותר עבורם- זאת מכיוון שמרבית תאונות הרכב מערבות בצורה כלשהי את חזית הרכב. לכן, כאשר ילדים יושבים במושב האחורי, אנו מרחיקים אותם מאזור הסכנה. לגבי בחירת מושב בטיחות לבנך הצעיר, אני מביאה בזאת את המלצת הבטיחות לנסיעה בטוחה ביותר עבור גיל זה: המלצת הבטיחות לגבי מעבר ממושב נגד כיוון הנסיעה (לדוגמא סל קל) למושב בטיחות עם כיוון הנסיעה היא להמשיך להסיע ילדים נגד כיוון הנסיעה עד גיל שנתיים. ממחקרים שונים עולה כי ילדים בני שנה עד שנתיים היושבים נגד כיוון הנסיעה בטוחים פי 5 ויותר מילדים בגילאים אלו. לאור זאת, המלצת ארגונים לבטיחות ילדים בעולם ובארץ היא להמשיך ולהושיב פעוט כנגד כיוון הנסיעה לפחות עד גיל שנתיים, בסלקל או מושב בטיחות המתאים לעגינה כנגד כיוון הנסיעה ומתאים לגילו ולמשקלו של הילד. על מנת להמשיך ולהסיע נגד כיוון הנסיעה ניתן בשלב הראשון, לבדוק האם המושב הנוכחי (סל קל) מתאים להמשך שימוש, אך יש לזהות שילדך לא עבר את מגבלת גובה והמשקל המוגדרים ע"י היצרן. הגבלת המשקל מצוינת גם בהוראות היצרן וגם על גבי המושב עצמו. אפשרות נוספת הוא רכישת מושב בטיחות משולב. מושב משולב, מאפשר עגינה נגד כיוון הנסיעה עד משקל מוגדר ואח"כ ניתן להפוך אותו ולהושיב עם כיוון הנסיעה עד משקל אחר על פי הגדרת היצרן. מומלץ לרכוש מושב משולב המאפשר שימוש נגד כיוון הנסיעה עד משקלים גבוהים (יש כאלה המאפשרים עד 16 ויותר ק"ג) בכדי שניתן יהיה להיענות להמלצת הבטיחות. למידע נוסף http://www.beterem.org/download/files/עלון%205.9.10-%20סופי%20לדפוס_1.pdf בברכה, איילת צוות מומחי בטרם.

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים