כרית אויר במושב הקדמי

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

01/08/2013 | 13:26 | מאת: דני

ככל הידוע לי, ההמלצה היא שלא להושיב ילדים במושב הקדמי, אבל אין איסור חוקי וככל הידוע לי, אסור להושיב כסא בטיחות מול כרית אויר פעילה השאלה - אם בכל זאת הילד יושב במושב הקדמי, עם או בלי בוסטר, מה ההמלצה לכרית אויר? כלומר עד איזה גיל (או גובה) מומלץ לנטרל את כרית האויר, ומאיזה גיל (או גובה) מומלץ להפעיל אותה חזרה? והאם לשאלת הבוסטר יש השפעה?

החוק אוסר על הושבת ילד במושב בטיחות או סל-קל (לא בוסטר) מול כרית אויר פעילה. יחד עם זאת, המלצת ארגון 'בטרם' היא להסיע ילדים כשהם יושבים במושב האחורי ברכב עד גיל 13, במושב בטיחות או בוסטר המתאים למשקלם וגובהם. זאת מאחר והמושב האחורי הינו המקום הבטוח ביותר עבורם מכיוון שמרבית תאונות הרכב מערבות בצורה כלשהי את חזית הרכב. לכן, כאשר ילדים יושבים במושב האחורי, אנו מרחיקים אותם מאזור הסכנה (עדיפות למרכז המושב האחורי). בנוסף, המלצה זו רלוונטית גם אם כרית האוויר הקדמית פעילה וזאת משום שהיא מותאמת להגנה על מבוגרים ועלולה לפגוע בילדים. מידע נוסף בנושא תוכל למצוא באתר האינטרנט של הארגון בקישור הבא: http://www.beterem.org/pages/בטיחות_ברכב.aspx

04/08/2013 | 09:45 | מאת: דני

אני יודע שמאחור הרבה יותר בטוח. השאלה הייתה אם בכל זאת ילד יושב מלפני האם עדיף עם כרית אויר או בלי? אשמח לתושבה תודה

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים