האם התינוק בלע מטבע?

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

29/07/2013 | 08:51 | מאת: מודאג

יש לי תינוק בן שנה וחודשיים, חוסר תשומת לב שלי לכמה שניות הביאה למצב שראיתי פתאום בפיו כמה מטבעות, (עשר אגורות, שקלים, עשרות שקלים), פתחתי את פיו בהיסטריה והוצאתי הכול, הוא בכה בגלל ההיסטריה שלי ואחרי כמה שניות נרגע, אבל אני לא. שעה מהמקרה והוא מתפגד לגמרי לגמרי רגיל. שום דבר חריג, לא שיעולים, לא בכי, לא כלום. הוא משחק, שר וצוחק. האם יש אפשרות שהוא בלע שקל או מטבע גדול יותר? אם הוא היה בולע הוא לא היה נחנק או משתעל? לא הייתי שם לב? הוא היה בידיים שלי. אני לא יודע מה לעשות. אני בטוח ב99.99% שהכול בסדר, אבל זה לא מרגיע אותי. במקרה שהוא בלע ואני לא אקח אותו לבדיקה, מה יכולות להיות ההשלכות?

שלום רב, המלצתנו הינה לקחת את התינוק לרופא או למיון על מנת להיות בטוח מעל לכל ספק שאכן לא נותרו בגופו מטבעות. לא תמיד בליעת חפצים מביאה לחנק, משמע - למצוקה נשימתית. לפעמים החפץ מגיע לדרכי העיכול ואז הפגיעה מתרחשת באיזור זה. בנוסף, לא תמיד הסיבוכים הינם גלויים לעין (בכי, שיעול וכו') ולכן רצוי מאד מאד לגשת לרופא / מיון על מנת להיות בטוחים ולהסיר ספק בעניין זה. בברכה, נטלי, צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים