מיטת תינוק

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

24/07/2013 | 11:45 | מאת: דנה

שלום רב, אשמח לדעת על אילו דגשים חשובים יש להקפיד ברכישת מיטה ראשונה לתינוק. בברכה, דנה

דנה שלום, להלן המלצות ארגון בטרם לרכישת מיטה/לול/עריסה: • יש לרכוש מיטה/לול/עריסה עם תו תקן ישראלי או עם אישור של מכון התקנים הישראלי. • הרווח בין סורגי הלול/המיטה/העריסה יהיה בין 4.5 ל- 6.5 ס"מ. • מומלץ לבצע בדיקה שבמיטה/עריסה/לול אין פינות חדות, צינורות פתוחים, חלקים פגומים, שברים, סדקים בעץ,עודף לכה או גושי דבק. • עריסה מתאימה לשימוש רק לילדים עד גיל 3 חודשים. • יש לרכוש מזרון שמידותיו מתאימות למידות הפנימיות של המיטה אותה רכשתם. • יש לוודא כי עובי המזרון למיטת התינוק ינוע בין 7-15 ס"מ. בעת הקנייה חשוב לוודא כי עובי המזרון לא יעלה על 15 ס"מ זאת כדי למנוע אפשרות שהפעוט ייצא בכוחות עצמו. • יש לבדוק שהציפוי עשוי מבדים אטומים לנוזלים על מנת למנוע חלחול של נוזלים לתוך הספוג. בעת קניית המזרון כדאי לבקש מהמוכר לטפטף מעט מים על המזרון כדי לוודא שאין חלחול של מים לספוג. בברכה, כרמית צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים