בוסטר

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

22/07/2013 | 15:42 | מאת: הגר

שלום אני אם לתאומות בנות 9.5 שנים נמוכות ברצוני לדעת מהו הגובה המינימלי המומלץ להושבת ילד חגור ללא שימוש בבוסטר.תודה

שלום הגר ותודה על פנייתך, המלצת ארגון 'בטרם' היא להעביר את הילדים מבוסטר לחגורת הרכב כאשר גובהם מגיע ל- 145 ס"מ. הסיבה לכך היא ששמושב מגביה (בוסטר) ממקם את חגורת הבטיחות כראוי על גופו של הילד. ככלל, לפני העברת הילדות לחגירה באמצעות חגורת בטיחות בלבד, מומלץ לבצע את מבחן חמש השלבים ורק אם הן עומדות בכל התנאים, הן יכולות להחגר בחגורת בטיחות בלבד. מבחן 5 המדדים למעבר מבוסטר לחגורת הרכב בלבד: 1. כאשר הילד יושב וגבו צמוד לגב מושב הרכב. 2. הברכיים מתקפלות בזוית של 90 מעלות, בנוחות. 3. חגורת הבטיחות מונחת על אגן הירכיים. 4. חגורת הכתף מונחת במרכז בית החזה. 5. הילד אינו מחליק ממושבו במהלך כל הנסיעה. בברכה, שרון, צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים