שאלה בנוגע לבוסטר - הנחיה לא נכונה?

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

09/07/2013 | 13:00 | מאת: ארגוט

קראתי את הפסקה הבאה: מאיזה גיל בוסטר ? 1. כאשר הילד עובר את ה 18 ק"ג 2. כאשר החגורות של הכסא בטיחות אינן מתאימות לילד שלי ואינן נסגרות עליו 3. כאשר הילד עובר אפילו בקצת באמצעות הראש שלו את הכסא בטיחת עליו הוא יושב 4. כאשר החריץ הכי עליון שממנו יוצאת חגורת הבטיחות של כסא הבטיחות נמצא מתחת לכתף של הילד כאשר אחד מבין 4 ההתנאים שלעיל מתרחשים- זה הזמן לעבור לבוסטר. בת כמעט 4, שוקלת 17 ק"ג, יושבת בכסא בטיחות Britax Boulevard (לדעתי CS) שמתאים עד 25 ק"ג (עם כיוון הנסיעה). האם במידה ורק תנאי #1 לעיל מתקיים, עדיין צריך לעבור לבוסטר? (המטרה היא לעבור מאוחר ככל שניתן, מכיוון שכיסא בטיחותי יותר מבוסטר)

שלום ארגוט, ההמלצה לעבור ממושב בטיחות לבוסטר הינה כאשר: 1.הילד שוקל 18 ק"ג לפחות. כלומר, משקל 18 ק"ג זה המשקל המינימלי הנדרש להעברה לבוסטר, ולא להבדיל משקל מחייב להעברה. 2.הכתפיים של הילד גבוהות יותר מהחריצים העליונים מהן יוצאות רצועות מושב הבטיחות שלו. 3.אוזניו של הילד גבוהות יותר מגב מושב הבטיחות. ובכל מקרה, חשוב שהילד ישב במושב בטיחות זמן רב ככל שממדי גופו ומושב הבטיחות מאפשרים לו, לפני המעבר לבוסטר. במקרה של בתך, שמשקלה 17 ק"ג + עדיין לא מתקיימים עבורה תנאים 2 ו-3 והיא יושבת במושב בטיחות שמתאים למשקל של עד 25 ק"ג- הרי שמומלץ להמשיך להושיבה במושב הבטיחות שציינת ככל שממדי גופה (גובה ומשקל) יאפשרו בהתאם להוראות היצרן של מושב הבטיחות. בברכה, נטלי צוות מומחי בטרם

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים