בוסטר עם רצועות לבת פחות משלוש

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

05/07/2013 | 22:54 | מאת: רתם

שלום ביתי בת שנתיים וחצי ושוקלת כ 14 קג. חשבתי בעוד כחודשיים להעבירה מכיסא בטיחות לבוסטר עם רצועות (שהמשקל המינימלי שלו מתאים כמובן). אני מנסה לחסוך מקום במושב האחורי לאור הרחבת המשפחה הצפויה. האם בוסטר עם רצועות לילדה מתחת לגיל 3 שקול בטיחותית לכיסא בטיחות.

רתם שלום רב, החוק אינו מאפשר להסיע ילד בבוסטר כאשר גילו מתחת ל3 שנים ובוסטר אינו שקול למושב בטיחות, לכן עלייך לחכות עד שהילדה תגיע לגיל 3 ההמלצה היא להמשיך להושיב ילדים במושב בטיחות עם ריסון מלא עד 18 ק"ג ולאחר מכן מעבר לבוסטר. רק במקרים בהם הילד כבד יחסית לגילו (משקלו כבר עובר את משקל 18 ק"ג כבר בגיל שנתיים וחצי שלוש) נמליץ להורים לרכוש מושב בטיחות עם ריסון פנימי המתאים למשקל גבוה יותר. בדגמים מסוימים מושב מסוג זה יכול גם להיות תחליף לבוסטר ולאפשר ישיבה במושב האמצעי האחורי במקרה שיש שם חגורת אגן בלבד (עד המשקל/גובה שציין היצרן). בברכה , רקפת צוות מומחי בטרם

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים