כסא לרכב

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

23/09/2006 | 00:20 | מאת: בר

שלום רב לצוות המומחים! ברצוני לשאול כמה שנים ניתן להשתמש בכסא לאוטו. ברשותי כסא לאוטו בן 4, של בני הבכור. האם ניתן להשתמש בו גם לילדי הבא? יש לציין שהשימוש בו מתוכנן מעתה לכמה שנים קדימה, עד שזה הקטן גדול יהיה. בקיצור, האם לכסא לרכב יש תוקף? (זהו כסא של evenflo, המיועד למשקל 0-18). תודה ושנה טובה, בר

בר שלום עמדת ארגון 'בטרם' בנושא אורך חיים של מושב בטיחות היא: מוסכם כי מושב בטיחות מיד שנייה עלול להוות סכנה אם לא יודעים את ההיסטוריה שלו, אם חסרים חלקים ואם חסרות הוראות ההתקנה. יצרנים שונים טוענים כי מושב הבטיחות אינו מומלץ לשימוש של יותר מ-5-8 שנים זאת מכיוון שהחומרים ממנו הוא עשוי עלולים להתבלות במהלך שנות השימוש. אחרים טוענים כי בעיה זו של בלאי הפלסטיק איננה בעיה אמיתית. מומלץ להישמע להוראות היצרן ולהשתמש במושב הבטיחות לפי מס' השנים המומלץ על-ידיו. התקנים לפיהם נבדקים מושבי הבטיחות מתחדשים ומתעדכנים תדיר, כמצוין לעיל. יצרני מושבי הבטיחות משפרים את בטיחות ונוחות השימוש במושבי הבטיחות שלהם, מעבר לנדרש בתקן, כמצוין לעיל. אדם המעוניין להשתמש במושב הבטיחות שלו זמן ארוך יותר מהמצוין על-ידי היצרן, למרות שהדבר איננו מומלץ, צריך לבדוק כי המושב שלם, לא חסרים בו חלקים, קיימות הוראות ההתקנה וכן שהוא לא עבר תאונה. בברכת יום טוב רונית צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים