כסאות בטיחות לתאומים+ ילדה בת שנתיים

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

17/06/2013 | 15:03 | מאת: ג'סיקה

היי שאלה לגבי כסאות בטיחות הקטנים הגיעו ל ק"ג שזה המקסימום בסלקלים שלנו בדקתי בטרם ואמרו לי לקנות כסאות בטיחות שאפשר להרכיב גם כנגד כיוון הנסיעה בזמנו קניתי לגדולה שלי כיסא בדר' בייבי בעלות יחסית סמלית ששירת אותנו נאמנות עכשיו אם התאומים התחילה הדילמה האם לקנות כסאות יקרים יותר, יש הטוענים שבמבחנים הם יותר חזקים ובטוחים מה דעתכם? יש דגם מומלץ? תודה מראש!!!

היי ג'סיקה, הנושא הובאר בשיחת הטלפון למוקד. אביא את עיקרי הדברים. ארגון 'בטרם' אינו ממליץ על מושב בטיחות מסוג מסוים. בארץ מאושרים לשיווק הן מושבי בטיחות שעומדים בתקן האירופי: ECE R44/04 והן כאלו שעומדים בתקן האמריקאי: .FMVSS 213 אביא בפנייך מספר היבטים שיכולים לסייע לך בבחירת המושב המתאים ביותר לצרכי המשפחה: •מבחינת בטיחות- כל עוד המושבים עומדים בתקן הינם בטוחים לשימוש. כל מושב שקיבל תקן, בין אם אמריקאי בין אם אירופאי – עמד במבחני ריסוק והינו טוב ובטיחותי לשימוש. •נוחות השימוש- נחות השימוש אינו היבט חשוב, אנו מוצאים כי כאשר לא נוח לעגן לרכב או לתפעל את מושב הבטיחות (הידוק רצועות, שינוי גובה הרצועות וכד') על פי הוראות היצרן, ישנו סיכוי גבוה כי לא יעשה בו שימוש נכון ואז בטיחותו של הילד נפגמת. •הבדלי מחיר במושבים – בעיקר תוצר של מורכבות התקנה ושימוש במושב. לרוב ארגונומיה של המושבים הזולים פחות טובה בדרך כלל: oיצרנים שונים מוספים אמצעי בטיחות שהם מעבר לתקן ובכך הם מרגשים כי הם מספקים מוצר טוב יותר, ועל כך הם גובים תוספת תשלום. oהיבט נוסף המשפיע על המחיר הינו תוספות המשפיעות על נוחות השימוש לילד ולהורה. תוספות רבות הינם בכדי להקל את השימוש עבור ההורים, לדוגמא בנוגע לעיגון מושב הבטיחות, שינוי גובה הרצועות, מתיחת הרצועות ועוד. גם תוספות אלו מהוות תוספת למחיר. בחירת המושב בראש ובראשונה צריכה להיות בהתאם לנתוני הילד, המשפחה, והרכב. ישנם מושבים המביאים לידי ביטוי שיוניים ותוספות שאינם עולים מחיר גבוה. בברכה איילת, צוות מוקד המומחים

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים