כריות אוויר ברכב וילדים

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

01/06/2013 | 08:11 | מאת: דניאלה

קראתי את ההמלצות בנושא אך הנושא עדיין לא ברור לי לעומק. עפ"י ההמלצות לא כדאי להושיב ילדים בסמוך לכריות אוויר צידיות. במידה והילדים יושבים על בוסטר מחובר לרכב באיזופיקס- האם יש צורך בכריות אוויר? השאלה נשאלת כיוון שברכב המשפחתי שלנו קיימים כריות אוויר צידיות לילדים- האם כדאי לנתק אותן? רכשנו רכב סופרמיני חדש לנסיעות עירוניות שקיבל במחני הריסוק 4 כוכבים בהגנה על ילדים אך רק לאחר הקניה התברר שאין כריות אוויר מאחורה.גם כאן הילדים יושבים על בוסטר המחובר לרכב באיזופיקס- האם זה בסדר שאין ברכב כריות אוויר לילדים? תודה מראש.

דניאלה שלום ותודה על שאלתך, עד כה לא הוכח כי ילדים שישבו חגורים כראוי במושב הבטיחות שלהם נפגעו כתוצאה מפתיחת כרית אוויר צידית. יחד עם זאת, במחקרים שונים נמצא כי ילדים או מבוגרים שנשענים על דלת הרכב, מקום יציאתה של כרית האויר הצידית, עלולים להיפגע ממנה. לכן, חשוב להקפיד על עיגון הדוק של מושב הבטיחות לרכב ולהקפיד על-כך שילדים לא ישענו על דלת הרכב. בכל מקרה, תמיד יש לפעול בהתאם להוראות המופיעות בספר הרכב וחוברת ההוראות של מושב הבטיחות בנוגע להושבת ילד במושב בטיחות ליד כרית אויר צידית. בנוגע לכריות האחוריות, אינני יכולה להחליט עבורך האם הדבר בטיחותי או לא . ההגיון הבריא אומר שאם האוטו עבר את מבחני הבטיחות ואת מבחני הריסוק והוא מאושר להסעת אנשים על פי הוראות יצרן הרי שמותר להסיע בו ילדים ומבוגרים, יחד עם זאת אינני יכולה לקבל את ההחלטה עבורך. בהצלחה!

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים