כיוון הנסיעה

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

05/05/2013 | 12:30 | מאת: אפרת

שלום, בתי בת שנה ו- 3 חודשים, שוקלת 8.4 ק"ג. אנו עדיין משתמשים בסלקל נגד כיוון הנסיעה, אך הילדה לא מרוצה מהעניין (בלשון המעטה). האם ניתן בכל זאת להעבירה לכסא רגיל (מעל 9 ק"ג) עם כיוון הנסיעה?

אפרת שלום רב, 1. המלצת ארגון 'בטרם': המלצתנו היא להמשיך ולהושיב פעוט כנגד כיוון הנסיעה לפחות עד גיל שנתיים, במושב בטיחות המתאים לעגינה כנגד כיוון הנסיעה, המתאים לגילו ולמשקלו של הילד. ממחקרים שונים עולה כי ילדים בני שנה עד שנתיים היושבים נגד כיוון הנסיעה בטוחים פי 5 ויותר מילדים בגילים אלו, היושבים עם כיוון הנסיעה. לאור זאת פרסמה האקדמיה האמריקאית של רופאי הילדים המלצה חדשה (מרץ 2011) לפיה יש להושיב ברכב פעוטות עד גיל שנתיים, נגד כיוון הנסיעה, ולא רק עד גיל שנה כפי שהייתה ההמלצה עד היום. 2. מדוע יש לשבת נגד כיוון הנסיעה? בעת בלימת הרכב, גוף הילד נע במהירות רבה לעבר כיוון נסיעת הרכב והוא זה שסופג את מרב האנרגיה המופעלת בעת הבלימה, באמצעות הרתמות איתן הוא חגור. מאחר והמבנה הפיסיולוגי של התינוק / פעוט אינו מפותח מספיק, גופו יתקשה לספוג את האנרגיה המופעלת עליו והתוצאות עלולות להיות חמורות ואף קטלניות. לעומת זאת, בעת ישיבה כנגד כיוון הנסיעה, גוף הילד נבלם על ידי גב מושב הבטיחות, ובכך מעניק לו שטח פנים גדול יותר לספיגת האנרגיה. 3. מה אומר החוק? עפ"י תקנת התעבורה 83 א' חובה להושיב תינוק נגד כיוון הנסיעה עד גיל שנה. כמו כן, חל איסור להושיב תינוק/פעוט מול כרית אוויר פעילה. יום טוב ונסיעה בטוחה שלומית ארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים