כסא לרכב

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

17/09/2006 | 21:45 | מאת: טלי

בני בן עשרה חודשים ושוקל 11 קילו. הסל קל (של גרקו) כבר די צפוף לו. רצינו לקנות את הכסא של מקסי קוזי אבל הבנו שמכיוון שאי אפשר להתקינו נגד כיוון הנסיעה מותר להשתמש בו רק מגיל שנה. רציתי לדעת אם יש כסא זהה באיכותו מבחינת עמידה במבחני ריסוק שאפשר לקנות כבר בשלב הזה? כמו כן, איזה פתרון אתם מציעים? האם מותר להמשיך להשתמש בגרקו עד שהתינוק יגיע לגיל שנה ואז לקנות את המקסי קוזי? אגב, נסיעה נגד הכיוון עד גיל שנה היא בגדר המלצה או שמדובר בחוק? תודה רבה

טלי שלום, תינוקך צריך לשבת עד גיל שנה נגד כוון הנסיעה.החוק קובע כי תינוק עד גיל שנה ומשקל 9 ק"ג, כאשר שני התנאים חייבים להתקיים, ישב נגד כוון הנסיעה. ישנם כסאות בטיחות המותאמים לישיבה גם נגד כוון הנסיעה,עליך לערוך סקר שווקים ולמצוא את הכסא המתאים לילדך. מבחינת בטיחות המושבים, כל מושב אשר יש לו תו תקן אירופאי או אמריקאי ואישור מכון התקנים הינו מושב שעבר מבחני ריסוק והינו בטיחותי. זאת כמובן באם השימוש בו נעשה בהתייחס להמלצות היצרן. כלומר, עליך להתייחס למשקל המצויין על גבי המושב שברשותך או לכל הגבלה אחרת שציין היצרן ולפעול על פי המלצה זו. בברכה, יפית ל.

08/11/2008 | 13:20 | מאת: אסף

רציתי לדעת עד מתי ילדים נדרשים לשבת על בוסטר ברכב? לפי גיל? לפי גובה? אנא חיזרו אליי

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים