נסיעה במונית ספיישל עם תינוקת בת חודש

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

22/04/2013 | 17:54 | מאת: אמא

שלום רב ברצוני לשאול האם מותר לנסוע עם תינוקת בת חודש במונית ספיישל כאשר התינוקת באמבטיה של העגלה בתודה מראש אמאטר

אמאטר שלום, הצורה הבטוחה ביותר להסיע את תינוקת במונית היא באותה צורה כמו שמסיעים תינוקת ברכב פרטי:בהתקני ריסון המתאימים לגילה ומשקלה. המלצת ארגון 'בטרם' היא להושיב את התינוקת במושב בטיחות המתאים לגילה ולמשקלה ולעגן את המושב בהתאם להוראות היצרן. לצערנו, על פי חוק, חובת חגירה במושב בטיחות אינה חלה על רכב ציבורי מסוג מונית. במידה והאמבטיה שברשותך משמשת גם כמושב בטיחות לרכב (ישנן סוגי עגלות שאמבטית העגלה משמשת גם כמושב בטיחות לרכב כגון מוצי)חשוב לחגור אותה למושב הרכב בהתאם להוראות היצרן.כל דרך אחרת מסכנת את ילדתך. בברכה, הילה, צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים