בן 11.5 יכול לשמור על אחיו?

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

22/04/2013 | 10:56 | מאת: אמא

שלום רב, האם מבחינה חוקית ילד בן 11.5 יכול לשמור על האחים שלו בני 5 ו 7?

שלום רב, במדינת ישראל קובע חוק העונשין ( תיקון מס' 59, 2001 ): המשאיר ילד שטרם מלאו לו 6 שנים בלא השגחה ראויה ובכך מסכן את חיי הילד או פוגע או עלול לפגוע פגיעה ממשית בשלומו או בבריאותו, דינו - מאסר 3 שנים, עשה כן ברשלנות - דינו מאסר שנה. עשה זאת במטרה לנטוש את הילד - דינו מאסר 5 שנים. לעומת זאת במדינות אחרות כמו ארה"ב וקנדה, החוק קובע כי הגיל המינימלי בו ניתן להשאיר ילד לבד ללא השגחה הוא 10 - 13 (משתנה בהתאם למדינה ולמחוז). אין התייחסות לנושא שמרטף. להלן המלצות ארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים: בחרו שמרטף שגילו 12 שנים ומעלה להשגחה על ילדים מעל גיל שנתיים. בחרו שמרטף שגילו 14 שנים ומעלה להשגחה על פעוטות בני פחות משנתיים. לפרוט נושא שמרטף, הקישור הבא: http://www.beterem.com/template/default.aspx?maincat=1&catId=19&PageId=333 עוד בנושא השארת ילדים לבד: http://www.beterem.com/template/default.aspx?maincat=1&catId=19&PageId=334 יום טוב ובטוח שלומית, צוות מומחי ארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים