כסא בטיחות

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

21/04/2013 | 09:04 | מאת: עדי

רכשנו כסא בטיחות של קוסקו סינרה לבננו בן השנה. הכסא מיועד לנסיעה נגד כיוון הנסיעה עד 16 ק"ג. התקנו את הכסא נגד כיוון הנסיעה. אם מחברים את הכסא עם איזופיקס אז היות והוא מחובר רק באזור אחד (ומהודק היטב) עדיין חלקו הרחוק מהאיזופיקס יכול לנוע יחסית בחופשיות ימינה ושמאלה ואף להתרומם. כך גם במקרה ומחברים את המושב עם חגורת הבטיחות שמתחברת גם באזור האיזופיקס ולא עוטפת את כל המושב. אנחנו חוששים שבמקרה של בלימה פתאומית הוא אמנם מוחזק טוב לאפקט הראשוני שהוא עם כיוון הנסיעה, אבל באפקט השני שהוא נגד כיוון הנסיעה הוא עלול להתרומם בחלקו ולהתנגש בגב המושב הגדול. למיטב זכרוננו גם הסלקל היה מחובר באותו האופן. האם זה תקין או שיש בעיה בהתקנה?

עדי שלום, עיגון מושב בטיחות באמצעות איזופיקס ועיגון סלקל באמצעות חגורת בטיחות הם שני מקרים נפרדים בשל שיטות העיגון השונות. במקרה וקיים איזופיקס במושב הבטיחות יש לעגנו לרכב אך ורק באמצעי זה ואין להשתמש בחגורת הבטיחות בנוסף. בכל מקרה, יש לקרוא היטב את הוראות ההתקנה של היצרן ולפעול על פיהן. בברכה, מיכל מצוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים