הליכה מבית הספר

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

09/04/2013 | 10:48 | מאת: יוני

בתי הבכורה בת 9 שנים. בית הספר נמצא במרחק הליכה של כ-20 דקות שהם 1.1 ק"מ מהבית. ישנם כמה מסלולי הגעה הביתה ברגל שכולם כוללים חציית 2-3 מעברי חצייה, אחד מהם בצומת מרומזר וכפול. מדובר ברחוב ראשי ארוך שבו עוברים תלמידים רבים מכל שכבת גיל. בתי מכירה את המסלול הראשי האפשרי וישנה אפשרות שתוכל ללכת בו לסירוגין עם חברה או שתיים. לא קיימת כרגע אפשרות לארגן "אוטובוס מהלך" כיוון שכל ההורים בעבודה. לכולן טלפונים ניידים אך אני עדיין מאד מודאג. שאלתי האם מסלול כזה נחשב מספיק בטוח בתנאים הקיימים ? תודה יוני

שלום יוני, תודה על פנייתך לפורום של 'בטרם'. משאלתך קשה לי לענות באופן חד משמשעי האם מדובר בדרך הבטוחה ביותר לחצייה עבור בתך, כיוון שאיני יודעת את כל הפרמטרים של תנאי הדרך. אני מצרפת עבורך את המלצות ארגון 'בטרם' בנושא הליכה בטוחה, ומציעה לך לעשות בהן שימוש כשאתה והורים אחרים מחליטים האם ההליכה של ילדיכם הנה הבטוחה ביותר האפשרית: http://www.beterem.org/pages/הליכה__בטוחה.aspx אני מציעה לך לבחון יחד עם הורים נוספים מהו הפתרון המיטבי הקיים, בהתחשב בכל הנסיבות, ובהתייחס להמלצות הבטיחות הנ"ל. בברכה, כרמית צוות מומחי ארגון 'בטרם'

27/08/2013 | 10:20 | מאת: מיכל

כרמית שלום יוני בן זוגי כתב על הדרך הביתה אותה צריכה לעבור בתינו הבכורה שהיא בת 9. כמו שהוא ציין המרחק מבית הספר הביתה הוא כ-20 דקות, 1.1 ק"מ מהבית. ישנם כמה מסלולי הגעה הביתה ברגל שכולם כוללים חציית 3-4 מעברי חצייה, אחד מהם בצומת מרומזר וכפול. מדובר ברחוב ראשי ארוך שבו עוברים תלמידים רבים מכל שכבת גיל. בתי מכירה את המסלול הראשי האפשרי וישנה אפשרות שתוכל ללכת בו לסירוגין עם חברה או שתיים. לא קיימת כרגע אפשרות לארגן "אוטובוס מהלך" כיוון שכל ההורים בעבודה. אנחנו מודאגים , אילו עוד פרמטרים חסרים כדי להחליט יחד האם זהו מסלול בטוח מספיק לילדינו ? עזרתכם חשובה לנו מאד ואין עוד דרך לקבל תשובה בנושא בישראל. אנא עזרי לנו. תודה רבה! יוני ומיכל

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים