בטיחות ברכב

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

27/03/2013 | 22:54 | מאת: הודיה

1.האם מותר להושיב ילד בבוסטר במושב קדמי שאין בו כרית אוויר?האם ישנה משמעות לגיל הילד?(מאיזה גיל על פי החוק מותר לילד לשבת מקדימה?) 2. במושב בו ישנה רק חגורת אגן (ולא אגן כתף) האם מותר להושיב ילד בבוסטר? (2 השאלות בהנחה, כמובן, ששאר המושבים ברכב תפוסים..). תודה ורק טוב הודיה

הודיה שלום, ראשית תודה על פנייתך לארגון 'בטרם'לבטיחות ילדים. לשאלתך: 1. החוק אוסר הושבת ילד במושב בטיחות מול כרית אויר פעילה. לכן, אם אין כרית אויר, או אם הילד כבר לא יושב במושב בטיחות אין איסור בחוק לשבת במושב הקדמי. המלצת הבטיחות היא להושיב את הילדים במושב האחורי.חשוב להדגיש כי סטטיסטית רוב התאונות מערבות את חזית הרכב ולכן המושב האחורי הינו המקום הבטוח ביותר עבורם. כאשר אין ברירה ואת מושיבה ילד במושב הקדמי, נמליץ להזיז את המושב הקדמי אחורה עד כמה שניתן על מנת להרחיקו מחזית הרכב. 2. בוסטר מחייב חגירה בחגורת אגן כתף.אסור להושיב ילד בבוסטר במושב עם חגורת אגן בלבד. בברכה, עפרה, צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים