נסיעה עם תינוק

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

03/03/2013 | 19:49 | מאת: עדי

היי, במידה ואין לי סלקל ואני חייבת לנסוע עם ביתי (בת 4 חודשים) במונית. כיצד אפשר לעשות זאת? האם ניתן לשים אותה במנשא ולנסוע איתה עליי? תודה...

שלום עדי, מעבר לתשובה שכבר קיבלת לפנייתך אתמול לפורום, חשוב להדגיש כי הסעת תינוק ברכב כאשר הוא חגור ביחד עם אדם מבוגר לחגורת הרכב, אין בה כדי להגן על התינוק בעת תאונה, חלילה, ויש אף סכנה שייפגע בצורה חמורה. זאת, מכיוון שבעת עצירה פתאומית של הרכב נזרק הגוף קדימה וכל מסת הגוף של האדם המבוגר תופעל על התינוק שחגור איתו באותה חגורה, דבר שעשוי לגרום לו לפגיעות חמורות. לכן המלצתנו, שוב, היא לחגור את בתך בסלקל או לנסוע באוטובוס, שהוא אמצעי תחבורה בטוח הרבה יותר ממונית. בברכה, שרון, צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים