בן 12 במושב קדמי

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

30/01/2013 | 22:58 | מאת: ורד

שלום. מכירה את ההמלצה לא לשבת המושב קדמי עד גיל 13. בכל זאת אילוצי מקום הילד בין ה 12 כמעט יושב מקדימה. האם בטיחותי יותר לבטל את כרית האוויר עבורו?

ורד שלום, ראשית תודה על פנייתך לארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים. אני מבינה שאת מכירה את המלצת ארגון 'בטרם' להושיב ילדים במושב האחורי עד גיל 13. זאת משום שמרבית התאונות מערבות את חזית הרכב. לכן, אם נושיב את הילדים במושב האחורי נרחיק אותם מאזור הסכנה. במקרה שלך, כאשר אין לך ברירה אלא להושיב את הילד במושב הקדמי, נמליץ לך להזיז את המושב הקדמי אחורה ככל שניתן על מנת להרחיק את הילד מהחזית.כך גם אם כרית האויר תיפתח היא לא תגרום נזק לילד. בברכה, עפרה

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים