3 ילדים

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

30/01/2013 | 11:29 | מאת: דני

שלום יש לי בקרוב תינוק שישב בסל קל (או כיסא בטיחות מתאים לתינוק). יש לי 2 ילדים שיושבים בכיסא בטיחות (הגדול בן 4.5 והקטן בן 2.5) עם תקן אמריקאי (הידוע כמחמיר יותר מהאירופאי). מה אני עושה בקרוב מבחינת הושבתם מאחור? שקלתי לשים את הגדול בבוסטר (מושב קטן מגביה), אבל נראה שברכב המשפחתי שלי (יונדאי I30) אין מקום מאחורה. נראה שמאד צפוף שם ! אבקש התייחסות לגבי לשון החוק וההמלצות שהן כמובן מחמירות יותר. תודה, דני

דני שלום, בשעה טובה על התוספת שאמורה להתווסף למשפחתכם. לגבי דרך ההושבה ברכב של שלושת הילדים המלצתנו היא להושיב את שלושתם במושב האחורי ברכב גם אם בצפיפות אם הדבר מתאפשר. ידוע לנו מכי רוב תאונות הדרכים הן תאונות המערבות את חזית הרכב ולכן כשאתה מושיב את הילדים במושב האחורי אתה מרחיק אותם מאיזור הסכנה. אם אין באפשרותך להושיב את שלושתם במושב האחורי ישנן מספר אפשרויות נוספות: 1. אם באפשרותך לנטרל את כרית האוויר במושב הקדמי נמליץ לשים במושב הקדמי את התינוק בסלקל. 2. אם אין באפשרותך לנטרל את כרית האוויר תוכל להושיב את בן ה-4.5 במושב הקדמי. המלצתנו היא להזיז את המושב שליד הנהג לאחור כמה שניתן ולבקש מהילד לא לרכון קדימה במהלך הנסיעה. לגבי המעבר של בן ה-4.5 לבוסטר על פי המלצתנו אם הילד שוקל 18 ק"ג ניתן להעבירו לבוסטר. על פי תקנת תעבורה 83א' הוא יכול לשבת בבוסטר. על פי תקנת תעבורה 83א' אם כרית האוויר פעילה ולא ניתן לנטרלה לא יישבו במושב הקדמי ילדםי במושב בטיחות. אם ניתן לנטרל את כרית האוויר ניתן להושיב את כל סוגי מושבי הבטיחות והבוסטר במושב הקדמי. בברכה, ניבי צוות מומחי 'בטרם' לבטיחות ילדים

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים