בוסטר - עד איזה גיל

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

26/01/2013 | 11:52 | מאת: רונית

בפרסומת של מיכל דליות ברדיו נאמר שבוסטר צריך להיות בשימוש עד גיל 8 מבחינת החוק. במקומות אחרים כתוב עד גובה 145 ס"מ או גיל 9. האם משקל גם נכנס למשוואה? מה נכון בחוק? אנא עזרתכם. תודה

רונית שלום, המלצת ארגון 'בטרם' היא להושיב ילדים במשקל מעל 18 ק"ג ועד גובה של 145 ס"מ במושב בטיחות מסוג בוסטר ולחגור חגורת אגן-כתף של הרכב. לחגורת הבטיחות תפקיד חשוב בהגנה על האדם בזמן התאונה, אך הן מיועדות למבוגרים ואינן מתאימות לרוב הילדים שגובהם נמוך מ-145 ס"מ.תפקיד הבוסטר הוא להתאים בין חגורות הבטיחות ברכב לבין הילד, ובכך להגן עליו מפני פגיעות חמורות בזמן תאונת דרכים. בשל חוסר ההתאמה, נגרמו פגיעות פנימיות חמורות לילדים שהיו מעורבים בתאונה וישבו ללא בוסטר, כאשר חגורת האגן הייתה על הבטן ולא על עצמות אגן הירכיים. להלן מבחן 5 מדדים למעבר מבוסטר לחגורות הרכב בלבד: 1. כאשר הילד יושב וגבו צמוד לגב מושב הרכב 2. הברכיים מתקפלות בנוחות בזווית של 90 מעלות 3. חגורת הבטיחות מונחת על אגן הירכיים 4. חגורת הכתף מונחת במרכז בית החזה 5. הילד אינו מחליק ממושבו במהלך כל הנסיעה החוק דורש הושבה בבוסטר עד גיל 8. בברכה, אסתי, צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים