סיכון בשינה

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

24/01/2013 | 17:05 | מאת: גיל

יש סיכונים רבים לתינוק בזמן השינה שאני כבר שוקל לישון ביחד איתו על מנת להירגע. מה דעתך?

שלום גיל, תודה על פנייתך. שנת תינוקות והשכבתם במיטת ההורים הינה נושא שנוי במחלוקת בקרב חוקרים. התומכים בשינת תינוקות במיטת הורים מדגישים את חשיבות המגע החם והקרוב, ההשפעות הפסיכולוגיות החיוביות ועידוד ההנקה, המתנגדים מדגישים את הסיכון לחנק בהשכבת התינוק לישון במיטת הוריו. יחד עם זאת, הסבירות של תינוקות למות בשנתם במיטת הורים גבוהה בהרבה מהסבירות של תינוקות למות בעריסתם. רובם הגדול של מקרי המוות של תינוקות מתוך שינה קרה בקרב תינוקות בשנת החיים הראשונה. עדיף להשכיב את התינוק בלול או עריסה תקניים הורים המעדיפים לישון עם התינוק יכולים לשקול כאלטרנטיבה השכבת התינוק בעריסה קרובה למיטתם על מנת לאפשר נוחות בהנקה וקשר קרוב עם התינוק. בברכה, אסתי, צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים