כיסא ביטיחות לרכב

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

17/01/2013 | 15:09 | מאת: מאיה

שלום רב, אני מתלבטת איזה כיסא לרכוש לבן שלי בן ה- 11 חודשים ובמשקל 9.5 בעיקר רציתי לשאול על חברת אינפיניטי התלבטותי היא בין שני דגמים ההאג בולן או מיניקיד S-500 מה עדיף אם בכלל? תודה

מאיה שלום, ארגון 'בטרם' אינו ממליץ על מושב בטיחות מסוג מסוים. לארץ מיובאים הן מושבי בטיחות מתוצרת אירופה והן כאלו מתוצרת ארה"ב, לא ניתן להשוות ביניהם כיוון שהתקנים ומבחני הבדיקה הינם שונים בין המדינות. כל מושב שקיבל תקן, בין אם אמריקאי בין אם אירופאי – עמד במבחני ריסוק והינו טוב ובטיחותי לשימוש. ניתן להיעזר במידע המופיע באתרים שלהלן ואתרים אחרים המציגים מידע השוואתי על מושבי בטיחות, אך יש לזכור כי הנושא מורכב והפרמטרים לפיהם נבחנים המושבים במקומות השונים לא מאפשרים השוואה מוחלטת ביניהם.  בארה"ב עורכת NHTSA - הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים האמריקאית השוואות בין המושבים, אך לא בנוגע למבחני ריסוק, אלא בנוגע לנוחות השימוש בהם. מצ"ב קישור להשוואה:http://www.nhtsa.gov/Safety/Ease-of-Use  ארגון הצרכנים האמריקאי מבצע מבחנים וולונטריים (מעבר לנדרש בתקן) המשווים בין מושבי הבטיחות המיוצרים בארה"ב: http://www.consumerreports.org/cro/babies-kids/baby-toddler/car-seats/index.htm  רשימת אתרים בהם מופיעים מושבי בטיחות אמריקאים שהוסרו מהמדפים, בשל ליקויים בטיחותיים: tp://www-odi.nhtsa.dot.gov/cars/problems/recalls/childseat.cfm www.carseat.org www.800bucklup.org  באירופה בגרמניה - מבצע ארגון הצרכנים ADAC מבחנים וולונטריים (מעבר לנדרש בתקן), המשווים בין מושבי הבטיחות הנמכרים שם. מצורף קישור לאתר (החומר בגרמנית), וגם כאן הצפייה בהשוואה כרוכה לעיתים בתשלום: http://www.adac.de/Tests/Kindersicherung/default.asp?ComponentID=130823&SourcePageID=70159

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים