תוקף סל קל ברייטקס דגם B-SAFE 35

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

27/06/2021 | 10:27 | מאת: נדיה

שלום, האם תוקף הסל קל הוא ממועד הקנייה או מתאריך היצור? יש לי סל קל ברייטקס דגם B-SAFE 35 שנקנה באוגוסט 2016 ונפתח לשימוש בסוף ספטמבר 2016, האם הוא עדיין בתוקף? תודה

למרבית מושבי בטיחות וחלקיהם יש תוקף שימוש, בין אם היו בשימוש רצוף או היו באחסון. למיטב ידיעתנו הגבלת תוקף השימוש נעה בין 5-8 שנים, ולא ניתן להגדיר משך שימוש אחיד. במידה ורוצים להשתמש במושב או בבסיס משומש עלינו לבדוק את התוקף ספציפית לכל מושב בו רוצים להשתמש. בנוסף, חשוב לוודא שהמושב לא היה ברכב בזמן תאונה.  הגבלת זמן השימוש במושבי הבטיחות נקבעת ע"י היצרן, ואינה אחידה לכל המושבים. הגדרת תוקף נובעת מעדכון תקני הבטיחות באופן תדיר- הטכנולוגיה משתפרת ובהתאם התקנים. מעבר לכך, יצרני מושבי הבטיחות משפרים את בטיחות ונוחות השימוש במושבי הבטיחות שלהם, גם מעבר לנדרש בתקן הבטיחות. סיבה נוסף לתוקף השימוש נובעת מהיבטים הנוגעים לעמידות וחוזק החומרים לאורך השנים. מומלץ להשתמש במוצר המספק את הגנת הבטיחות הטובה ביותר. במושבי בטיחות עליהם מסומן תוקף השימוש שנקבע על ידי היצרן,  מומלץ להשתמש בהתאם. יצרן מושב הבטיחות מקבל אישור תקן לפי הגדרות שימוש ספציפיות, בכל חריגה מהוראות השימוש כולל משך השימוש (כמו בתרופה) לא ניתן לדעת מה יקרה בזמן תאונה, האם המושב יספק את ההגנה המובטחת במידה הזהה למוצר חדש  (גם אם לא נצפים ליקויים). במידה ומעוניינים להשתמש במושב הבטיחות זמן ארוך יותר מהמצוין, צריך לבדוק זאת מול היצרן. מושב בטיחות תקין לשימוש הוא מושב שנימצא בתוקף, ניראה שלם  לגמרי, לא היה ברכב בזמן תאונת דרכים, ומתאים לרכב

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים