ישיבה במושב הקידמי

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

14/12/2012 | 17:44 | מאת: יונתן

מאיזה גובה אני יכול לשבת מקדימה אם אני מטר שלושים ותשע בגיל 9

שלום יונתן, המלצת ארגון 'בטרם' היא כי ילדים ישבו במושב הקדמי רק בהגיעם לגיל 13, זהו המקום הבטוח ביותר עבורם- זאת מכיוון שמרבית תאונות הרכב מערבות בצורה כלשהי את חזית הרכב. לכן, כאשר ילדים יושבים במושב האחורי, אנו מרחיקים אותם מאזור הסכנה (עדיפות למרכז המושב האחורי). על פי חוק (תקנת התעבורה 83 א') ניתן לשבת במושב הקדמי כאשר שומרים על התנאים הבאים: i. תינוק עד גיל שנה צריך לשבת במושב בטיחות נגד כיוון הנסיעה ברכב. ii. ילדים עד גיל 3 שנים חייבים לשבת ברכב כשהם חגורים במושב בטיחות המתאים לגילם ולמשקלם. iii. ילדים בגילי 8-3 שנים צריכים לשבת במושב בטיחות או במושב מגביה (בוסטר). iv. ילד היושב במושב בטיחות, לא יישב לא מול כרית אויר פעילה. בברכה, מיכל

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים