סלקל משומש בן 5 שנים, אך שומש רק שנה

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

04/12/2020 | 14:20 | מאת: אופיר

היי :) קיבלנו סלקל משומש של מקסי קוזי. נקנה ב2015, אך שומש למעשה רק במשך שנה, ושאר הזמן היה עטוף ומאוחסן. לא עבר תאונות. האם מותר להשתמש בו?

מושב בטיחות תקין לשימוש הוא מושב שנימצא בתוקף, ניראה שלם  לגמרי, לא היה ברכב בזמן תאונת דרכים, ומתאים לרכב  למרבית מושבי בטיחות יש תוקף שימוש, בין אם היו בשימוש רצוף או היו באחסנה. למיטב ידיעתנו הגבלת תוקף השימוש נעה בין 5-8 שנים, לא ניתן להגדיר משך שימוש אחיד. במידה ורוצים להשתמש במושב משומש עלינו לבדוק את התוקף ספציפית לכל מושב בו רוצים להשתמש. הגבלת זמן השימוש במושבי הבטיחות נקבעת ע"י היצרן ונובעת מעדכון תקני הבטיחות באופן תדיר- הטכנולוגיה משתפרת ובהתאם התקנים. מעבר לכך, יצרני מושבי הבטיחות משפרים את בטיחות ונוחות השימוש במושבי הבטיחות שלהם, גם מעבר לנדרש בתקן הבטיחות. סיבה נוסף לתוקף השימוש נובעת מהיבטים הנוגעים לעמידות וחוזק החומרים לאורך השנים. מומלץ להשתמש במוצר המספק את הגנת הבטיחות הטובה ביותר. במושבי בטיחות עליהם מסומן תוקף השימוש שנקבע על ידי היצרן,  מומלץ להשתמש בהתאם. יצרן מושב הבטיחות מקבל אישור תקן לפי הגדרות שימוש ספציפיות, בכל חריגה מהוראות השימוש כולל משך השימוש (כמו בתרופה) לא ניתן לדעת מה יקרה בזמן תאונה, האם המושב יספק את ההגנה המובטחת במידה הזהה למוצר חדש  (גם אם לא נצפים ליקויים). במידה ומעוניינים להשתמש במושב הבטיחות זמן ארוך יותר מהמצוין, צריך לבדוק זאת מול היצרן. מושב בטיחות תקין לשימוש הוא מושב שנימצא בתוקף, ניראה של  לגמרי, לא היה ברכב בזמן תאונת דרכים, ומתאים לרכב  לפני שימוש במושב משומש יש לבדוק: 1. ההיסטוריה - לוודא שלא היה ברכב בזמן תאונה 2. המושב שלם ללא נזק חיצוני נראה לעין (כולל שלד, מערכת חגורות וריסון, ריפוד) ולא חסרים בו חלקים 3.קיימות מדבקות הסימון והוראות ההתקנה המלאות ויודעים כיצד להתקין אותו ברכב 4. מתאים לתקנים העדכניים (האירופיR- 129 –   ECE// ECE R44/04 או FMVSS 213  / האמריקאי) 5. המושב מתאים להתקנה ברכב שברשותכם 6. נמצא בתוקף לשימוש - זיהוי הגבלת זמן השימוש במושב שלכם על ידי היצרן- המידע הנמצא במדבקה בגב המושב או מוטבע בפלסטיק (קשה לאיתור):      - במידה ומוצאים הגבלת זמן מומלץ להיענות לה.      - מידה ולא מאתרים הגבלת זמן שימוש, מומלץ לבדוק באתר החברה או לשלוח דרך האתר שאלה לפניות הציבור      - במידה אין הגבלת זמן שימוש, ניתן להשתמש בו לא יותר מ-10 שנים בתנאי שכל התנאים לעיל מתקיימים. חברות evenflo ו-maxi-cosi מציינות במפורש כי חישוב הזמן לשימוש הוא מתאריך הרכישה. חברת evenflo לרוב מאפשרת ל-8-6 שנות שימוש וחברת maxi-cosi מאפשרת לרוב 5 שנות שימוש מיום הרכישה.

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים