באיזה גיל משנים את הכיסא בטיחות..?

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

28/08/2006 | 07:47 | מאת: שגית

שלום! באיזה גיל משנים את כיסא הבטיחות קדימה? הילדה שלי שוקלת 11 ק"ג ונראה לנו שהכיסא קטן ואולי בשל אי נוחות היא לא מעוננינת לשבת בו כי לפני כן לא היו בעיות מה אפשר לעשות בנידון(אי רצון)?

שגית שלום אם אני מבינה נכון את שאלתך, את שואלת ממתי ניתן להפוך את כסא התינוק ולהסיע אותו כשפניו עם כיוון הנסיעה. תינוקות עד גיל שנה ו-9 ק"ג (שני התנאים צריכים להתקיים) חייבים לשבת בסל קל/מושב בטיחות כשפניהם נגד כיוון הנסיעה. חשוב לשים לב לנושא הגבלת המשקל לפי יצרן המושב (לרוב 9 ק"ג, 10 ק"ג או 13 ק"ג), ואין להשתמש בו אם התינוק עבר את המשקל המותר. כמו כן, יש לשים לב אם ראש התינוק מתקרב לקצה המושב (הרווח בין סוף הראש לסוף המושב קטן מ-2.5 ס"מ), אם כן - סימן שהכסא קטן למידותיו של התינוק. אם ילדתך הגיעה כבר לגיל שנה אז אין בעיה להסיע אותה במושב הבטיחות כשפניה עם כיוון הנסיעה. מושבי בטיחות אלה מתאימים בדרך כלל עד משקל 18 ק"ג (גיל 4 לערך). אם טרם מלאה לה שנה, הרי את חייבת להמשיך להסיע אותה נגד כיוון הנסיעה - אמליץ לך להשתמש במושב הבטיחות שניתן להתקין נגד כיוון הנסיעה (עד שהיא תגיע לגיל שנה) ובהמשך להפוך את הכסא עם כיוון הנסיעה. בברכה, זוהר צוות מומחי ארגון בטרם

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים