התאמת סלקל לרכב

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

06/11/2012 | 09:56 | מאת: רועי

שלום אני רכשתי סלקל לרכב,בזמן התקנתו נוכחתי שהחגורה קצרה מדי ולכן הכסא עם פניו אחורה לא יושב בצורה טובה. אני מתלבט בין האפשרויות הבאות: ביצוע הארכה של חגורת הבטיחות,ניטרול כרית אויר ומיקום המושב מקדימה, רכישת כסא חלופי לתינוק. אשמח לשמוע המלצתך

רועי שלום רב , לגבי הארכת חגורה ברכב: כל שינוי בחגורת הבטיחות הקיימת ברכב יכול להיעשות במוסכים המורשים ע"י משרד התחבורה בלבד. מצ"ב קישור לרשימת המוסכים המורשים לבצע שינוי בחגורות הבטיחות באתר משרד התחבורה: http://infsrv.mot.gov.il/index.php?option=com_customproperties&cp_text_search=%D7%97%D7%92%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%AA&content_element=content&show_section=1 לגבי הוספת אביזרים להארכת חגורה שניתן לקנות בחנויות או באינטרנט, אין לנו דרך לדעת אם המוצר בטיחותי או לא, ולכן המלצתנו היא לבדוק עם משרד התחבורה האם האביזר הנ"ל קיבל את אישורו, גם אם המוצר בעל תו תקן (אמריקאי למשל) ולהשתמש אך ורק במוצרים להם יש תקינה. מצ"ב קישור לאתר מכון התקנים: http://www.sii.org.il/282-he/SII.aspx המקום הבטוח ביותר ברכב הוא המושב האחורי, ובעיקר - במרכז. זאת, משום שרוב תאונות הדרכים מערבות את חזית הרכב והושבה מאחור מרחיקה את הילד מאזור הפגישה השכיח. הושבת הילד במרכז המושב האחורי מרחיקה אותו גם מאזור שבו עלולה להתרחש פגיעת צד. בברכה , רקפת צוות מומחי בטרם

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים