נסיעה במושב הקדמי

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

26/10/2012 | 20:20 | מאת: דנה

שלום, ברצוני לדעת מאיזה גיל מותר לילדים לשבת במושב הקדמי וזאת משום שאחרי לידת בני אין לי מספיק מקום במושב האחורי לבוסטר + כסא תינוק + מקום לבתי בת ה- 8. חברים אמרו לי שאסור לבתי בת ה- 8 לשבת מקדימה, אבל היום זהו הפיתרון היחיד שיש ברשותי. אשמח לשמוע את תשובתכם. יום טוב דנה

דנה שלום, החוק אוסר להושיב ילד במושב בטיחות מול כרית אויר פעילה. לכן, אם אין כרית אויר פעילה ניתן להושיב ילד במושב הקדמי.כמו כן, הגדולה בת ה 8 אינה יושבת על מושב בטיחות והיא יכולה לשבת במושב הקדמי. יחד עם זאת, נמליץ לך להזיז את המושב הקדמי לאחור ככל שאפשר על מנת להרחיק את הילדה מחזית הרכב. המלצת ארגון 'בטרם' היא להושיב ילדים במושב האחורי של הרכב עד גיל 13. זאת משום שמרבית התאונות מערבות את חזית הרכב ולכן אם נושיב את הילדים מאחור - נרחיק אותם מאזור הסכנה. במקרה שלך, אם אין ברירה החוק מתיר זאת והמלצתנו שוב, להרחיק את הילדה מהחזית. בברכה, עפרה

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים