התייעצות

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

06/09/2012 | 21:41 | מאת: לולי

בני בן 10 חודשים, שוקל 9 ק"ג, חמותי לוקחת אותו מהגן אחת לשבוע, לכן גם ברכבה מותקן סלקל. היא מספרת שהסלקל שמותקן כמובן נגד כיוון הנסיעה כבר ממש קטן לו (הרגליים שלו חורגות מהסלקל) ורכשה כסא בטיחות של מקסי קוזי. הבעיה היא שניתן להתקינו רק עם כיוון הנסיעה, מה שהבנתי שניתן לעשות רק לאחר גיל שנה. האם לאור משקלו של בני, ניתן להשתמש בכסא הבטיחות כבר מעכשיו או "לסחוב" עם הסלקל עוד חודשיים? תודה!

לולי שלום רב, יש להושיב את הילד ע"פ החוק לפחות עד גיל שנה נגד כיוון הנסיעה, וע"פ המלצת הבטיחות עד גיל שנתיים. אם רגליו של התינוק יוצאות מהסל-קל אין זה אומר שהוא קטן לו. יש לוודא שהשתמשתם בלולאה הגבוהה ביותר (בגב הסל-קל), וכן כל עוד ראשו של התינוק נמוך מקצה הסל-קל במרחק של רוחב 2 אצבעות מבוגר, הסל קל אמור להתאים לו (כמובן בהתאם להנחיות היצרן לגבי משקל וגיל). בברכה, אסתי, צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים