כיסא "בטיחות" אוונפלו מומנטום 65

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

01/09/2012 | 17:24 | מאת: יוסי

קנינו מד"ר בייבי כיסא של אוונפלו מומנטום 65, הכיסא היקר ביותר שהיה בחנות אך התאכזבנו מאוד. הכיסא בעל 3 מצבי ישיבה אך ללא מצבי שכיבה כך שכאשר הילד ( בן 8 חודשים )נרדם בכיסא הראש שלו נופל לו על החזה וזה ממש סכנת נפשות(לציין כי הכיסא נועד לתינוקות שרק נולדו, איך אלו אמורים לשבת בו???), כשפנינו לחנות ממנה קנינו את המוצר אמרו לנו שלא מקבלים חזרה כיסא בטיחות וגם בפניה של החנות לחברה נעננו אותה תשובה. כאשר התעקשתי שאני מסכנת את התינוק שלי אמרו לי בחנות שניתן לפתור את הבעיה כך:לגלגל מגבת ולהניח מתחת לכיסא על מנת להגביהו, סרבנו בטענה שקניתי את המוצר הכי יקר על המדף(1390 ש"ח), למה אני צריכה לעשות קומבינות כדי שאוכל להושיב עליו את בני , כשהבנו שאין עם מי לדבר עשינו זאת אך עם הגבהה הכיסא מתרחק ממושב הרכב ואינו מגיע לחיבור לאיזופיקס וכן מתנדנד לכל הכיוונים ושוב אין עם מי לדבר, בקיצור לא בטיחותי ולא נעליים, מסוכן מסוכן מסוכן לא להתקרב לכיסא ולא לחנויות הרשת שפשוט הפנו לנו את הגב!

יוסי שלום, ארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים איננו ממליץ על מושב בטיחות מסוג כזה או אחר. כל מושב בטיחות בעל תו תקן אירופאי או אמריקאי ואישור מכון התקנים הישראלי בטוח לשימוש כל עוד נעשה בו שימוש בהתאם להוראות היצרן. מצאנו לנכון להדגיש כי נושא זוית עיגון מושב הבטיחות נגד כיוון הנסיעה מחייב להיות בזוית של 45 מעלות שלא ניתנת לביצוע לרוב באמצעות שינוי בזויות המושב עצמו. לכן, ברוב המקרים מוסבר בחוברת ההוראות של היצרן (מומלץ לקרוא בשפה האנגלית) איך יש לספק את הזוית המתאימה במרבית המקרים בהחלט בעזרת מגבת מגולגלת. בברכה, ניבי צוות מומחי 'בטרם' לבטיחות ילדים

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים