התייעצות לגבי בטיחות בנסיעה

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

24/10/2019 | 11:42 | מאת: טלי

תינוק בן שנה. אין לנו רכב ואנחנו נוסעים בדרך כלל במונית. עד עכשיו הדתמשנו בסלקל מדגם "דונה " שהופך לעגלה וזה ממש נוח. כעת התינוק כבר גדל - והסלקל קטן עליו. השאלה שלי - כשצריך לנסוע במונית ואין אפשרות להתקין סל קל קבוע - מה עושים ? האם אפשר להחזיק אותו על הידיים במהלך הנסיעה ?

שלום רב, לצערי, אין לנו פתרון קסם לבעיה הזו. על פי החוק (תקנת התעבורה 83א סעיף ב) מוגדר במדויק כי חובת השימוש במושבי בטיחות אינה חלה על תחבורה ציבורית (אוטובוסים, מוניות וכל מה שמאינו מוגדר כרכב פרטי) כלומר, החוק אינו מחייב שימוש בהתקני ריסון כגון מושבי בטיחות / סל-קלים במהלך נסיעה במונית/אוטובוס/מיניבוס. תינוק מוחזק בידי ההורה- סביר כי בתאונה ואף בעצירה פתאומית הילד יישמט מידי ההורה. חגירת הילד בחגורה משותפת עם ההורה מסוכנת מכיוון שלחץ החגורה בזמן תאונה או אפילו עצירה פתאומית מסכנים את התינוק (חגורה מתאימה רק למבוגרים). הצורה הבטוחה ביותר להסעת תינוקות וילדים במונית היא כמו שמסיעים אותם ברכב פרטי, משמע – במושב בטיחות בהתאם לגילם ומשקלם ובהתאם להוראות יצרן המושב / סל קל, כאשר המושב מעוגן לרכב. במידת האפשר, כדאי לבדוק נסיעה במונית מתחנות מוניות שבמסגרת השירות שלהם ובהתאם לבקשת הלקוח מספקות לתינוק מושב בטיחות / סל-קל בעת הנסיעה. (תוכלי לחפשם באינטרנט). המשך יום נעים ובטוח שלומית מצוות מומחי בטרם

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים