מיקום ברכב

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

29/08/2012 | 08:55 | מאת: אמא ל5

האם יש חוק מאיזה גיל אפשר לשבת במושב הקדמי ללא בוסטר?(כשאין מקום במושב האחורי וכד') כשמושיבים ילד גדול מקדימה, אם/בלי בוסטר עד איזה גיל צריך לנתק את כרית האויר? מה אפשר לעשות כשהחגורה של הרכב מגיעה מהתקרה ואז נוצר רווח גדול בין החגורה לבין הנוסע?

תודה על פניית. החוק מחייב ישיבה על בוסטר עד גיל 8 ללא קשר למקום הישיבה ברכב, אך אנו ממליצים שילדים ישבו במושב האחורי לפחות עד גיל 13 - מה שבטוח יותר עבורם. יש חובה לנטרל כרית אוויר מול תינוק או ילד היושב במושב בטיחות. איך חובה כזאת לגבי ילד היושב בבוסטר. לגבי שאלתך השלישת האם היא מתיחסת לילד היושב על בוסטר? ואם כן, האם הבוסטר כולל משענת גב? בברכה, אייל, צוות מומחי בטרם

02/09/2012 | 12:13 | מאת: אמאל5

תודה גם על השאלה הראשונה לא ענית לי- האם יש חוק לגבי גיל ההושבה במושב הקדמי ללא בוסטר? ברור שעדיף מאחורה רק אי אפשר לעשות שם ערימת ילדים!!! לגבי השאלה השלישית- במושב אחד יושב ילד עם בוסטר גב ואז אין בעיה, במושב השני יושב ילד ללא בוסטר ושם נוצר המרווח.אין גם אפשרות בפאזל לשים שם ילד אחר. שוב תודה

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים