מעבר מסל קל לכיסא בטיחות

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

26/08/2012 | 10:22 | מאת: ליאם

שלום יש לי סל קל של מקסי קוזי עד 13 קילו. הבת שלי בת 11 חודש ושוקלת 9 קילו. האם בגיל שנה חייב להעביר לכיסא בטיחות - או שאפשר לחכות למשקל 13 קילו?

שלום ליאם ותודה על פנייתך לפורום בטיחות ילדים של 'בטרם'. כל עוד בתך לא עברה את הגבלת המשקל שהגדיר היצרן, רצוי להמשיך ולהושיב אותה בסל קל. יתר על כן, ממחקרים שונים עולה כי ילדים בני שנה עד שנתיים היושבים נגד כיוון הנסיעה בטוחים פי 5 ויותר מילדים בגילים אלו היושבים עם כיוון הנסיעה. לאור זאת, המלצת ארגונים לבטיחות ילדים בעולם ובארץ היא להמשיך ולהושיב פעוט כנגד כיוון הנסיעה לפחות עד גיל שנתיים, בסלקל או מושב בטיחות המתאים לעגינה כנגד כיוון הנסיעה ומתאים לגילו ולמשקלו של הילד. כאשר בתך תגיע למשקל שהגדיר היצרן, נמליץ לך לרכוש מושב משולב, המאפשר עגינה נגד כיוון הנסיעה עד משקל מוגדר ואח"כ ניתן להפוך אותו והושיב עם כיוון הנסיעה עד משקל שהגדיר היצרן. מומלץ לרכוש מושב משולב המאפשר שימוש נגד כיוון הנסיעה עד משקלים גבוהים (יש כאלה המאפשרים עד 16 ויותר ק"ג) בכדי שניתן להיענות להמלצת הבטיחות. בברכה, שרון צוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים