חגורת מותן בהסעה לצהרון

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

05/09/2019 | 13:09 | מאת: שלומית

הילדה שלי בת שלוש וחצי נוסעת בהסעה לצהרון. בהסעה יש חגורת מותן ולא חגורה רגילה. האם זה מותר להסיע אותה עם חגורת מותן ללא בוסטר או כיסא בטיחות? תודה

שלומית שלום, על פי החוק ילד עד גיל 8 חייב לשבת בבוסטר. עם זאת אסור לחגור ילד היושב בבוסטר בחגורת אגן בלבד אלא בחגורת צוואר אגן. על פי החוק (תקנת התעבורה 83א, סעיף ב') חובת השימוש במושבי בטיחות אינה חלה על תחבורה ציבורית (למעט הסעת תלמידים של משרד החינוך). זאת ועוד, בכדי לעגון את רוב מושבי הבטיחות יש צורך ברצועת כתף ואגן, בעוד שמרבית חגורות הבטיחות באוטובוס ומיניבוסים הינן רצועות אגן בלבד. מיותר לציין שהצורה הבטוחה ביותר להסעת תינוקות וילדים באוטובוס או ברכבת הינה באותה צורה שמסיעים אותם ברכב פרטי, משמע – אם באוטובוס/ רכבת קיימת חגורת בטיחות וניתן להתקין בה את מושב הבטיחות – רצוי להושיב את הילד במושב בטיחות חגור בהתאם לגיל ומשקל הילד ובהתאם להוראות יצרן המושב / סל קל, כאשר המושב מעוגן לכלי הרכב. אם שימוש במושב בטיחות אינו אפשרי, מומלץ לשבת עם הילד במושבים שהם נגד כיוון הנסיעה או במושבים שיש לפניהם מושב אחר (לא במושבים סמוכים לדלתות היציאה מהאוטובוס). במקרה זה לא ידוע לנו על עדיפות הושבה על ברכי המבוגר לעומת על מושב נפרד, מאחר ובכל מקרה אין עגינה לאוטובוס עצמו. יש לציין כי הסיכון להיפגעות בתאונה בה מעורב אוטובוס היא סטטיסטית נמוכה באופן ניכר מהסיכון להיפגע מתאונה ברכב פרטי. כמו-כן, בגלל המבנה הגדול שלו, האוטובוס מעניק הגנה טובה יותר לנוסעים בו בזמן תאונה ביחס לרכב רגיל. בקיצור, על פי החוק מותר להסיע ילדים בתחבורה ציבורית (לרבות הסעה פרטית) ללא מושב בטיחות או בוסטר וחגורים בחגורת אגן בלבד. עם זאת המלצת הבטיחות היא להשתמש במושב בטיחות כפי שנוהגים ברכב פרטי לשם כך כדאי לבדוק את האפשרות להתשמש בהסעה שכן ניתן לעגון בה מושב בטיחות או בוסטר. בברכה, נירי, צוות מומחי מוקד 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים